Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Sóly Község Önkormányzatának Hivatalos Weboldala | Sóly.hu Facebook oldala / mindennap.soly | Rólunk írták Rólunk írták

Sóly Község

Testvér-települési programok és együttműködések

IV. Sólyi Falunap

Rendezvény

Kezdés: 2018. 07. 07.

Frissítések:

  • 2018.07.08. : Frissítettük  a galériát képekkel!
  • 2018.07.13. : Frissítettük Kaptur József polgármester beszámolójával!

Kaptur József polgármester gondolatai:

"Minden feltétel adott volt egy sikeres falunap és a meghirdetett Sólyi Tízpróba lebonyolításához.

A sportpálya berendezve, a kellékek a helyükön, labirintus felépítve és a főzőhelyek kiépítve várták a 11 sólyi és szőlőhegyi csapatot. Az időjárás változékony volt. Erős szél és borultság jellemezte a délelőtti időszakot. Kérdéses volt a helikopteres utasrepültetés is, de végül a szervezők döntöttek és jól döntöttek, mert a későbbiekben a szél elcsendesedett és az időjárás alkalmas lett a helikopteres utasrepültetésre.
A csapatok szépen gyülekeztek és a labirintus futással elkezdődött a tízpróba. Sok volt az érdeklődő és miután a versenyzők befejezték a térképes futást, helyükbe léptek a versenyen kívüli indulók. Megérte az a 4 óra idő, míg felépült a labirintus, mert sok ember boldogan és elégedetten hagyta el a helyszínt. 
Folyamatosan hívták a versenyzőket a többi versenyszámhoz is. Voltak kimondottan női versenyszámok, mint például a sodrófa hajítás vagy a rönk dobás. A hintó tolásnál a három fős csapatban általában a hintót irányító versenyző gyerek volt. A labda ügyességi versenyszámok a fiukra maradtak. Nagy sikere volt a darts foci versenyszámnak is.
12.30-ra elkészültek az ételek is. Az önkormányzat minden csapatnak biztosított két darab csülköt, ezt lehetett bármilyen formában elkészíteni vagy bővíteni. Így egyszerűbb volt az ételbíráló zsűri dolga, hiszen nem kellett lecsó vagy vadételeket összehasonlítani a csülkös kajákkal. A főzőverseny a tízpróba része volt, de ennek külön eredményhirdetése volt. Jobbnál jobb ételek készültek a vendégek legnagyobb örömére. 

Sietni kellett az ebéddel, mert gyors fürdést követően 15.00-kor elkezdődött, Kaptur József polgármester megnyitójával és Ovádi Péter országgyűlési képviselő úr köszöntőjével a falunap második része. Sorban érkeztek a meghirdetett fellépők, akiknek a színpadra lépését Erdős Alexandra kultúrház vezető koordinálta. A rendezvényt a szokásos utcabál zárta. 


Másnap 10.00-kor elkezdődött a focitorna. Itt mindenki meglepetésére a sólyi 2. csapat győzött a döntő meccsen és így vándorkupa egy évig náluk maradt. A visszajelzések alapján egy jól szervezett falunapot sikerült lebonyolítani."

Kövess minket Facebookon és légy interaktív!