Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Sóly Község Önkormányzatának Hivatalos Weboldala | Sóly.hu Facebook oldala / mindennap.soly | Rólunk írták Rólunk írták

Sóly Község

Testvér-települési programok és együttműködések

III. Falusi disznóvágás beszámoló fotókkal

Rendezvény

Kezdés: 2017. 02. 25.

Időpontok

Kezdés: 2017. 02. 25. 07:30

Cím

Frissítve...

Falusi disznóvágásra volt hivatalos az elmúlt szombaton Sóly község apraja-nagyja. Az Önkormányzat és a civil szervezetek által létrehozott rendezvény célja egy jó hangulatú, a disznóölés hagyományát felelevenítő, a finom házi ételeket felvonultató, télűző, közösség összekovácsoló nap eltöltése volt. A II. Sólyi disznóvágás már tavaly is nagy tetszést aratott, de az idén új dologgal próbálkoztak a szervezők. Egy hónappal ezelőtt Kaptur József polgármester meghívta a helyi civil szervezetek vezetőit egy közös tervezgetésre, amelynek a lényege az volt: Hogyan lehetne minél több embert megmozgatni a rendezvény érdekében?
Végül Czaltik Pál ötletét fogadták el, hogy mindhárom civil szervezet kiveszi a részét a falusi disznóvágásból. A Sólyi Kertbarátok Köre üstben finom húslevest készített, a Nyugdíjas Érdekvédelmi Szervezet, Marika néni irányításával, valamint a dalkör tagjainak asszisztálásával szintén üstben, falusi toroskáposztát főzött a Civilek Sólyért szervezet pedig Csácsi Tamás vezetésével a sült húsok, valamint a hurkák és kolbászok elkészítésében jeleskedett. Hamar találtak kötényt Juhász Tibor volt polgármester részére is és így már nem volt akadálya, hogy Ő is bemutassa hurkatöltő tudományát. 
Délután 3 órakor a polgármester hívó szavára a jelenlévők bevonultak a kultúrház nagytermébe, ahol megterített fehérasztal várta a vendégeket. Mindenki kedvére választhatott a finom étkek közül, melyeket a helyi asszonyok által készített sütemények és a szőlőhegyi boros gazdák különböző borai koronáztak meg. Az élőzene és a közös jó hangulatú éneklés, már csak hab volt a tortán.
A rendezvény költségeit az önkormányzat finanszírozta. A szervezők megfáradva, de boldogan zárták a rendezvényt és örömüket fejezték ki a helyi civil szervezetek összefogásának köszönhető nagy létszámú rendezvény sikere miatt, fejezte be zárógondolatát Kaptur József polgármester.

Az eseményen kint volt nálunk az Útirány.hu stábja forgatott, és a BakonyiHírek.hu cikket írt rólunk.

A Bakonyihirek.hu cikkéhez katt IDE!!

Az esemény meghirdetett meghívója:

2017.02.25. -én szombaton ismét megrendezésre kerül az immár hagyományossá vált Disznóvágás Sólyi Módra, melyre az Önkormányzat és a Civil Szervezetek szeretettel meghívják kicsiny falunk, apraját - nagyját! 

Helyszín: Kultúrház melletti tér

Program: 

Reggel 7:45 -től Czaltik Pál böllér vezetésével megkezdődik a finom ételek előállítása! Mesterünk hiába tehetséges mégis szüksége lenne sok apró és nagy kézre!
Ezért már a délelőtt folyamán minél többen vegyük ki részünket e közös munkából, mókából!

Délután 15:00 órától pedig várunk mindenkit a kultúrházban, az elkészített ételek felfalására!

A Kertbarátok Köre készíti el az ízletes húslevest, a Nyugdíjasok Szervezete a finom disznótoros káposztát. A civilek Sólyért pedig a véres májas hurkát teszi az asztalra.

Minden kedves felajánlást szívesen fogadunk és köszönjük!
Várunk mindenkit, töltsük el együtt ezt a napot!

Sóly Önkormányzata, Civilek Sólyért, Kertbarátok Köre, Nyugdíjas Szervezet

Kövess minket Facebookon és légy interaktív!