Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Sóly Község Önkormányzatának Hivatalos Weboldala | Sóly.hu Facebook oldala / mindennap.soly | Rólunk írták Rólunk írták

Sóly Község

Testvér-települési programok és együttműködések

Frissítve! Nemzetőr Emléktúra

Program

Kezdés: 2022. 03. 15.

Frissítve: 2022.03.17. Beszámoló, képek és videó a galériában az eseményről.


Beszámoló: 

Litér-Királyszentistván-Sóly

Nagy várakozással tekintettek a szervezők a meghirdetett emléktúrára. Nem tudhatták a részvételi létszámot, mert az előző két évben a pandémia miatt elkellet halasztani a rendezvényt és az emberek még zárkózottak voltak az ilyen eseményekre.

10 órakor indultak Litérről a túrázok a meghirdetett útvonalon Királyszentistvánra, hogy pihenést követően tovább induljanak megszaporodott létszámmal az erdőn keresztül Sólyba.

Ott még csak éppen elkezdődött a megemlékező műsor a Sólyi Dalkör előadásával. A koszorúzást és a szózat eléneklését követően az ünnepi ruhát átváltotta a könnyebb, túrázós öltözet.

A sólyi kultúrházhoz időben érkeztek a két település résztvevői, ahol a helyiek forró teával, forral borral és lila hagymás zsíros kenyérrel várták a megfáradt túrázókat. Fél óra beszélgetés és ismerkedés után, együtt indultak a három település lakói a Sólyi Szőlőhegyre, ahol a nyitott pincék keretében több szőlősgazda, finomabbnál finomabb borokkal, sajttálakkal, házi pogácsákkal valamin sült kolbásszal várták a megfáradt túrázókat.

Késő délután kezdtek szedelőzködni a résztvevők, akiknek nagy része elindult a saját falujába gyalog haza, fáradtan, de fogadkozva, hogy jövőre újra találkozunk. A szervezők legnagyobb örömére hatvanhárom fő, kicsik és nagyok, fiatalabbak és idősebbek vállalkoztak az emléktúrára, aminek az értelmi szerzője Bencze Éva, Litér Község Önkormányzatnak jegyzője volt.

Kaptur József
polgármester, Sóly

Kövess minket Facebookon és légy interaktív!