Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Sóly Község Önkormányzatának Hivatalos Weboldala | Sóly.hu Facebook oldala / mindennap.soly | Rólunk írták Rólunk írták

Sóly Község

Testvér-települési programok és együttműködések

Nemzetőr Emléktúra három falun át! FRISSÍTVE

Program

Kezdés: 2018. 03. 15.

Időpontok

Kezdés: 2018. 03. 15. 10:00

Nemzetőr Emléktúra három falun át!


Hagyományteremtő céllal szervezték az első Nemzetőr Emléktúrát az egykori Litéri Nemzetőr Kapitányság emlékére Litér, Királyszentistván, Sóly Önkormányzatai, Litér Község Települési Értéktár Bizottsága, valamint a Sólyi Kertbarátok Köre.
Az időjárás nem kedvezett a résztvevőknek, mert reggel még szakadt az eső.
Terv szerint a litéri közparkból volt meghirdetve az indulás március 15-én 10.00-kor. Az eső közben elállt és a helyi szervezők legnagyobb örömére 28 bátor túrázó indult el, hogy a Mogyorósi hegyen keresztül átjussanak Királyszentistvánra, a faluházba, ahol meleg teával kedveskedtek az eseményen résztvevőknek. 
Folyamatos volt a kapcsolat a szervezők között, így a sólyi ünnepi műsort és koszorúzást követően Kaptur József polgármester csak röviden köszönt el a megjelentektől. „Találkozunk egy óra múlva.” Tizenkét óra után kicsivel a több mint 40 főre duzzadt csapat megérkezett Sólyba a főtérre és egy kisebb ünnepség keretében a Nemzeti Emléktúra tiszteletére készített zászlóra, felkerült a sólyi nemzeti színű szalag is.
Ezt követően a litéri polgármester átadta a zászlót a sólyi polgármesternek. A megfáradt kicsiket és nagyokat invitálták a kultúrház nagytermébe, ahol meglepetésükre virsli és kolbász, valamint forró tea volt terítve az asztalokra. 
67 fő indult el a Sólyi Szőlőhegyre, ahol litéri és sólyi borosgazdák várták a túrázókat a nyitott pincék keretében. Szerencsére itt is nagyszerűen sikerült a vendéglátás és a jóféle borokhoz bőven volt harapnivaló is.
Az esemény zárásaként Kaptur József polgármester átadta a zászlót megőrzésre Bencze Évának, Litér Község Jegyzőjének. A résztvevők egy jól sikerült túrán vehettek részt, tisztelegve ezzel az 1848-49-es szabadságharc 170. éves jubileuma és a Litéri Nemzetőr Kapitányság emléke előtt.

Kaptur József
polgármester

Előzmények:

Az 1848-49 forradalom és szabadságharc 170 éves jubileuma és az egykori Litéri Nemzetőr Kapitányság emlékére szervezett Nemzetőr Emléktúrára

Gyülekező: Litér, Közpark 2018. márc. 15. 10:00 óra
Túraútvonal: Litér – Királyszentistván- Sóly (kék túra útvonalán)
Sólyi szőlőhegy – Litér

Állomások, csatlakozási pontok:

Királyszentistván, Faluház 11:00 óra
Sóly, Művelődési Ház, 11:45 óra
Sólyi szőlőhegy, 12:30 óra

A királyszentistváni és sólyi állomásokon meleg teával várják a túrázókat. A sólyi szőlőhegyen a „Nyitott pincék” program keretében lehetőség nyílik borkóstolásra és hideg ebéd elfogyasztására.

Kövess minket Facebookon és légy interaktív!