Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Sóly Község Önkormányzatának Hivatalos Weboldala | Sóly.hu Facebook oldala / mindennap.soly | Rólunk írták Rólunk írták

Sóly Község

Testvér-települési programok és együttműködések

Használt sütőolaj és zsír begyűjtés

Közszolgálati hír

Cím

Kérem, hogy a környezetünk védelme érdekében szíveskedjenek támogatni ezt az új kezdeményezést.

Tisztelt Sólyi Lakosok!

Elindul a lakossági használt sütőolaj és zsír begyűjtése! Az összegyűjtött sütőolajat és használt zsírt lezárt PET — palackban vagy zárt befőttesüvegben kell a begyűjtőbe helyezni. A sárga színű 240 literes gyűjtőedény, a civil ház udvarában, orvosi rendelő hátsóbejáratánál, kerül elhelyezésre.

Egyetlen liter használt sütőolaj 1.000.000 liter ivóvizet képes beszennyezni és fogyasztásra alkalmatlanná tenni.

Magyarországon a háztartásokban évente több tízezer liter sütőolajat és sütőzsírt használnak fel, mely egy része a lefolyókba, szemétgyűjtőkbe és a természetbe kerül. A csatornahálózatba kerülő olaj alacsony hőfoka miatt a csatornafalra tapad. Erre további szennyeződések rakódhatnak rá, csökkentve ezáltal a lefolyócsövek áteresztő képességét, mely akár dugulásokhoz vezethet. A szennyvíztisztító-művekbe kerülve az olaj leterheli a rendszert, a tisztítás jelentős többletenergiát és nagyobb igénybevételt okoz.

A Biotrans Kft. környezetvédelmi cég által kínált cseppmentes technológia kizárja, hogy az olaj beszennyezze a környezetet. A gyűjtőcég által ingyenesen biztosított és telepített gyűjtőedényt a cég igény szerint cseréli és tisztára mosott, új gyűjtőedényt biztosít helyette.

Kérem, hogy a környezetünk védelme érdekében szíveskedjenek támogatni ezt az új kezdeményezést.

Köszönettel:     

                Kaptur József
polgármester

Kövess minket Facebookon és légy interaktív!