Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Sóly Község Önkormányzatának Hivatalos Weboldala | Sóly.hu Facebook oldala / mindennap.soly | Rólunk írták Rólunk írták

Sóly Község

Testvér-települési programok és együttműködések

Tanévkezdési támogatás

Közszolgálati hír

Befejezés: 2020. 09. 22.

Időpontok

Befejezés: 2020. 09. 22.
Sóly Község Önkormányzata a 2020/2021-es tanévben is lehetőséget biztosít támogatás igénylésére

FELHÍVÁS

 

Tisztelt Szülők!

Sóly Község Önkormányzata a 2020/2021-es tanévben is lehetőséget biztosít a szociális ellátások helyi szabályairól szóló 11/2019. (XI. 21.) számú önkormányzati rendeletben foglaltaknak megfelelően tanévkezdési támogatás igénylésére az alábbiak szerint:

14. § (1) Az önkormányzat tanévkezdési támogatást nyújt azoknak a településen életvitelszerűen élő, a tárgyév január 1. napján lakóhellyel rendelkező óvodába beíratott, általános iskolás és középiskolás, valamint felsőoktatási intézmény nappali tagozatán tanulmányokat folytató hallgatóknak, akiknek a családjában az egy főre eső jövedelem az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 200%-át (57.000,- Ft) nem haladja meg.

  1. A támogatás összegének kifizetése előtt az óvodába történő beíratás tényét igazolni kell. Az általános és középiskolás tanulóknak iskolalátogatási igazolást, a felsőoktatásban nappali tagozaton tanulóknak hallgatói jogviszony-igazolást kell becsatolniuk, továbbá nyilatkozatot kell benyújtani arról, hogy a családban az egy főre eső jövedelem az (1) bekezdésben meghatározott összeget nem haladja meg.
  2. A tanévkezdési támogatásban ugyanazon gyermek vonatkozásában csak egy szülő részesülhet a támogatásban nyilatkozatuk alapján.
  3. A tanévkezdési támogatás összege 10.000,- Ft/ gyermek.

A támogatás igényléséhez szükséges kérelem elérhető és leadható:

Sóly, Művelődési Házban Straub Adrienn művelődési ház-vezetőnél, valamint a Hajmáskéri Közös Önkormányzati Hivatalnál (8192 Hajmáskér, Kossuth Lajos utca 31.).

A kérelmek benyújtásának határideje: 2020. szeptember 22.

Kövess minket Facebookon és légy interaktív!