Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Sóly Község Önkormányzatának Hivatalos Weboldala | Sóly.hu Facebook oldala / mindennap.soly | Rólunk írták Rólunk írták

Sóly Község

Testvér-települési programok és együttműködések

KÖZPONTI ORVOSI ÜGYELETEK MŰKÖDÉSÉRŐL

Közszolgálati hír

Cím

Az eljárásrend a kijárási korlátozások enyhítését követően sem változott.

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ A KÖZPONTI ORVOSI ÜGYELETEK MŰKÖDÉSÉRŐL 
 
Tisztelt Lakosok!

Ezúton kívánom tájékoztatni, hogy a Várpalota Központi Alapellátási Orvosi Ügyeletre vonatkozó eljárásrend a kijárási korlátozások enyhítését követően sem változott.

Továbbra is a járványügyi megfontolásokat figyelembe véve működik az ellátás, azaz az ügyeletet felkereső lakosok ellátása csak kikérdezést követően - amennyiben bebizonyosodik, hogy nem koronavírus fertőzés gyanús esetről van szó – kezdődhet meg.

Szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy az orvosi ügyelet meghatározása jogszabály (47/2004. (V. 11.) ESzCsM rendelet az egészségügyi ellátás folyamatos működtetésének egyes szervezési kérdéseiről) szerint:

ÜGYELETI SZOLGÁLAT A HÁZIORVOSOKNAK A SÜRGŐS - A KÖVETKEZŐRENDELÉSI IDŐIG NEM HALASZTHATÓ - ORVOSI TEVÉKENYSÉGEK
ELVÉGZÉSE CÉLJÁBÓL SZERVEZETT SZOLGÁLATA.

 

A koronavírus járvány időszakában közel 90%-ban csökkent az ügyeleti ellátást igénybe vevők száma, ami azt mutatja, hogy az orvosi ügyeleti ellátást igénybe vevők száma a koronavírus előtti időszakban indokolatlanul magas volt, s az esetek többségében az ügyeletet igénybe vevők panaszai nem igényeltek sürgősségi betegellátást. A koronavírus által okozott vészhelyzeti időszakban a lakosok tudatosan, azaz csak a valóban sürgős esetek során vették igénybe az ügyeleti ellátást!

Tisztelettel kérjük, hogy az enyhébb betegségre utaló tünetek jelentkezésekor szíveskedjenek időben háziorvosukhoz fordulni, az egészségi állapotuk mielőbbi helyreállításának érdekében, és csak akut, nem halasztható megbetegedések esetén vegyék igénybe az ügyeleti ellátást, és a több napja fennálló tünetekkel a háziorvosukat keressék fel!

Az orvosi ügyeletben ugyanis a teljes lakosságra egy orvos felügyel!   Az orvos indokolatlan terhelése a valóban súlyos betegek ellátását veszélyezteti egyfelől azzal, hogy az ellátás leköti a kapacitást, másfelől a terheléssel a következő betegeke ellátását egyre fáradtabb orvos végzi, amiből akár panasz is lehet. (Leggyakrabban kommunikációs/stílusbeli panasz, azaz a doktorok felvetik a beérkező betegek felé, hogy miért nem a háziorvost keresték fel panaszaikkal.) 


 Köszönjük együttműködésüket! 

Együtt sikerülhet!  

Országos Orvosi Ügyelet Nonprofit Kft. 

Kövess minket Facebookon és légy interaktív!