Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Sóly Község Önkormányzatának Hivatalos Weboldala | Sóly.hu Facebook oldala / mindennap.soly | Rólunk írták Rólunk írták

Sóly Község

Testvér-települési programok és együttműködések

Települési adó

Populáris hír

Tájékoztató

TÁJÉKOZTATÓ
a települési adóról

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy 2020. január 1. napjától Sóly, Szőlőhegy területére bevezetésre került a települési adó, melynek mértéke 5.000,-Ft/helyrajzi szám/ év.  A települési adó kivetése nem önbevallás alapján történik, hanem az adóhatóság állapítja meg az ingatlan-nyilvántartásban a tárgyév első napján nyilvántartott adatok alapján. Felhívjuk figyelmüket, hogy az adóalany adókötelezettségét érintő változásokat minden esetben bejelentési kötelezettség terheli, a változást követő 15 napon belül, melyet az erre a célra rendszeresített formanyomtatványon kell bejelenti a Hajmáskéri Közös Önkormányzati Hivatal Adóhatóságához (8192 Hajmáskér, Kossuth Lajos utca 31.). A formanyomtatvány Sóly Község Önkormányzata Képviselő-testülete 14/2019. (XI. 29.) számú, a települési adóról szóló rendeletének mellékletét képezi.

Tájékoztatjuk továbbá Önöket, hogy Sóly, Szőlőhegy területén a települési adó bevezetésével egyidejűleg a magánszemélyek kommunális adója megszüntetésre került (2019. december 31. napjával).

Több tulajdonos esetén a tulajdonosok tulajdoni hányadaik arányában adóalanyok. Amennyiben a zártkerti termőföldet az ingatlan-nyilvántartásba bejegyzett vagyoni értékű jog terheli, az annak gyakorlására jogosult az adó alanya. Valamennyi tulajdonos által írásban megkötött és az adóhatósághoz benyújtott megállapodásban a tulajdonosok az adóalanyisággal kapcsolatos jogokkal és kötelezettséggel egy tulajdonost is felruházhatnak.

Sóly Község Önkormányzata

Kövess minket Facebookon és légy interaktív!