Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Sóly Község Önkormányzatának Hivatalos Weboldala | Sóly.hu Facebook oldala / mindennap.soly | Rólunk írták Rólunk írták

Sóly Község

Testvér-települési programok és együttműködések

A Veszprémi Rendőrkapitányság tájékoztatója

Hatósági hír

A Veszprémi Rendőrkapitányság 2017. november 25-től fokozott ellenőrzéseket hajt végre az év végi ünnepek és az azt megelőző bevásárlási időszak biztonságának a megteremtése érdekében. E tevékenysége során szorosan együttműködik a társhatóságokkal, a közterület-felügyelettel és a polgárőrséggel.

A veszprémi rendőrök a rablások, zseblopások, trükkös- és alkalmi lopások megelőzésére, megszakítására fókuszálnak és elsősorban a bevásárlóközpontokban, áruházakban, piacokon, vásárokban, pályaudvarokon, vasútállomásokon lesznek jelen, de őrködnek a pénzintézetek, posták és az üzemanyagtöltő-állomások biztonságán is. Az ellenőrzések kiterjednek a növekvő forgalom mellett a közlekedési balesetek megelőzésére is. Ennek része az ittas vezetők kiszűrése, különösen Szilveszter és Újév napján.

Az év vége időszakában jellemzően elszaporodnak a fenyőfalopások. Ezek megelőzésére a rendőrök a mezei- és természetvédelmi őrszolgálatok munkatársaival is együttműködnek, a gépjármű-ellenőrzéseknél prioritást kap az ilyen szállítmányok eredetének ellenőrzése, de a közterületi elárusító helyeken forgalmazott fák származását is vizsgálják a közterület-felügyelőkkel közösen.

Számítani kell a pirotechnikai termékek forgalmazásával, birtoklásával és felhasználásával kapcsolatos jogsértések kiszűrése irányuló intézkedésekre is.

Az ünnepek és a rákészülés időszakának békéjéért nem csak a fokozott ellenőrzésben résztvevő szervezetek munkatársai tehetnek. A vagyonelleni bűncselekmények és a közlekedési balesetek kis odafigyeléssel, körültekintéssel megelőzhetők.

A bélyegkép illusztráció!

A Veszprémi Rendőrkapitányság hírleveléből!

Kövess minket Facebookon és légy interaktív!