Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Sóly Község Önkormányzatának Hivatalos Weboldala | Sóly.hu Facebook oldala / mindennap.soly | Rólunk írták Rólunk írták

Sóly Község

Testvér-települési programok és együttműködések

III. Sólyi Tájékozódási Csillagtúra beszámoló fotókkal

Populáris hír

Az Európai Mobilitási Hét befejező programjaként volt meghirdetve a rendezvény. A dátum nem a legszerencsésebbnek bizonyult, hiszen egész hétre az előrejelzés esőt jósolt illetve többen a következő napra tervezték az éves szőlőszüretet.

A helyieken kívül Veszprémből, Királyszentistvánról és Hajmáskérről is érkeztek túrázók. Ők, a Hajmáskéri Túrázók Csoportja, kilenc fővel képviseltette magát.

Indulni lehetett a csillagtúrán és a tájékozódási csillagtúrán egyaránt. Akik az előbbin indultak, Ők kaptak egy térképet a berajzolt útvonallal. Az utóbbiaknak nem volt berajzolt útvonal, de 6 tájfutó ellenőrző pont megkeresése volt a feladat. Természetesen a két útvonal tengelye nem volt messze egymástól és 3. ellenőrző pont a Sukori-hegy tetején az antenna lábánál volt található. Ez a szakasz embert próbáló volt, mert az egyhetes esőzés kimosta az utat és a meredek szakaszon nagyon óvatosan kellett lépkedni a sötét éjszakában. Vilonyát és Királyszentistvánt érintve útban voltunk a Sólyi Szőlőhegyre, ahol már finom falatokkal vártak bennünket a Cifraházban.

Már nem jártunk messze, amikor Varga József borosgazda unszolására betértünk egy rövidke pihenőre. Nem bántuk meg, mert a megfáradt túrázókat pogácsával és nagyarany éremmel minősített borral kínálták. Végül megérkeztünk a Cifraházhoz, ahol a Sólyi Kertbarátok Köre, vendéglátását élvezhettük. Itt még helytörténeti totókat töltöttünk ki, Sóly és Hajmáskér történetéből. Majd következet az eredményhirdetés, az emléklapok és érmek átadása. Ezt követően már csak egy rövid erdei séta maradt hátra, hiszen még vissza kellett jutni a kultúrházhoz, ahonnan az egész túra elindult. A táv 10.67 km volt.

Szerencsére nem áztunk el és tavasszal folytatjuk egy nappali 17.5 km-es túrával.

Kaptur József
polgármester

Kövess minket Facebookon és légy interaktív!