Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Sóly Község Önkormányzatának Hivatalos Weboldala | Sóly.hu Facebook oldala / mindennap.soly | Rólunk írták Rólunk írták

Sóly Község

Testvér-települési programok és együttműködések

Felhívás a település területén lévő ingatlanok rendbentartásáról

Közszolgálati hír

Cím

Sóly település kedvező földrajzi fekvése, domborzati és természeti viszonyai és történelmi emlékei kapcsán a Veszprémi járás egyik vonzó települése. Az itt élő emberek fontosnak tartják környezeti állapotuk folyamatos karbantartását, javítását. Ennek a szemléletnek jegyében hozta meg Sóly Község Önkormányzata a közösségi együttélés alapvető szabályairól és ezek megszerzésének következményeiről szóló 15/2016 (x.28.) önkormányzati rendeletét, melyben többek között szabályozta a falu portáinak, kertjeinek, közterületeinek tisztán tartását is az alábbiak szerint:

közösségi együttélés alapvető szabályait sértő magatartást valósít meg, aki a fenti önkormányzati rendeletben foglaltakat nem tartja be, így különösen:

- a település területén lévő ingatlanok rendben tartásáról, gyomtól, gaztól, szeméttől, lomoktól, gondozatlan bokortól való megtisztításáról,
- az ingatlan körüli járdaszakasz, árok, zöldsáv, úttestig terjedő, területe gondozásáról, tisztán tartásáról, szemét és gyommentesítésről
- közterületen lévő árkok, nyitott, csatornák, folyókák, átereszek tisztán tartásáról a csapadékvíz akadálytalan elfolyásnak biztosításáról ingatlanja előtti szakaszra terjedően az ingatlan tulajdonosa, tényleges használója nem gondoskodik
- kerti hulladékot nem megfelelően kialakított helyen, felügyelet nélkül éget, vagy környezetre káros hatással van, vagy vagyoni és személyi biztonságot veszélyeztet.

Felhívom továbbá a lakosság figyelmét, hogy tulajdonunkban, használatukban lévő ingatlanjaik parlagfű és gyomnövények elleni védekezése az ingatlan tulajdonos, illetve az ingatlant használó kötelezettsége.
A helyi hatóság a közeljövőben folyamatosan ellenőrzi a község területét és a fenti előírásokat megszegő területek tulajdonosaival, használóival szemben eljárást kezdeményez. Az ellenőrzés kiterjed minden belterületi és külterületi ingatlanra, nemcsak termőföldre, kertre, hanem ipari, kereskedelmi és egyéb telephelyekre is. Amennyiben a parlagfűvel kapcsolatos védekezést a terület tulajdonosa vagy használója nem látja el megfelelően, abban az esetben a hatósági védekezés („kényszerkaszálás”) teljes költségét a bírságon felül ő állja. Ezen bírságok és költségek meg nem fizetése adók módjára behajthatók.
Kérem a fentiek szíves tudomásul vételét.

A kép illusztráció!

Kövess minket Facebookon és légy interaktív!