Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Sóly Község Önkormányzatának Hivatalos Weboldala | Sóly.hu Facebook oldala / mindennap.soly | Rólunk írták Rólunk írták

Sóly Község

Testvér-települési programok és együttműködések

Újabb eltűntek, akik rendőrök segítségével találtak haza

Hatósági hír

A bejelentő elmondta, hogy eplényi lakásából ismeretlen helyre távozott 81 éves rokona. Az eltűnt személyt 7 rendőr, 2 polgárőr és 6 erdész kereste, akit 2017. november 7-én...

Egy idős nő eltűnését jelentette be hozzátartozója a rendőrségre 2017. november 7-én 10 óra 26 perckor. A bejelentő elmondta, hogy eplényi lakásából ismeretlen helyre távozott 81 éves rokona. Az eltűnt személyt 7 rendőr, 2 polgárőr és 6 erdész kereste, akit 2017. november 7-én 12 óra után pár perccel találtak meg lakásától körülbelül egy kilométerre.

A rendőrök az épségben megtalált 81 éves asszonyt - hozzátartozóinak értesítését követően - lakására szállították.

Egy négytagú család Csesznekről kirándulni indult az erdőbe 2017. november 4-én, koradélután. Túrájuk során letévedtek a jelzett turistaösvényről és a visszautat sem találták. Mivel időközben rájuk sötétedett telefonon a rendőrség segítségét kérték.

A Zirci Rendőrőrs beosztottai visszahívták az ismeretlen erdőrészben rekedt családot, kikérdezték őket, és a terepről adott leírásuk alapján felismerték, hogy a Dudar külterületén lévő Ördög-lik barlangnál tartózkodnak. Kimentésükhöz a VERGA Veszprémi Erdőgazdasági Zrt. egyik munkatársa nyújtott segítséget azzal, hogy a használatában lévő terepjáróval a helyszín közeléig szállította az egyenruhásokat, akik innen már gyalogosan, a fák között ereszkedtek le egy meredek terepszakaszon a bajba jutott személyekig.

Ezt követően a rendőrök a terepjáró, valamint a rendőrőrs szolgálati gépkocsijának igénybevételével egészen cseszneki kiindulópontjukig vitték vissza az épségben előkerült családot.

Idős személyeknél előfordul, hogy otthonuktól elbarangolnak. Akiknek már megromlott az egészségi állapota, esetleg rendszeres időközönként gyógyszer szedésére szorulnak, azok ilyenkor akár életveszélyes helyzetbe is kerülhetnek. Fontos, hogy a család, a lakókörnyezet, a település közössége kellő időben észlelje a problémát és haladéktalanul tegyen bejelentést, hiszen ilyenkor minden perc számít.

Természetjárók, kirándulók, gombászok esetében az erdőben történő eltévedések megelőzésére már előző havi hírlevelünkben felhívtuk a figyelmet. Kapitányságunk vállalja e témában előadások, terepgyakorlatok megtartását „Biztonságban a Bakonyban” elnevezésű programja keretében, melyet nem csak azoknak ajánlunk, akik útra kelnek, hanem a bakonyi szállásadóknak is, hogy vendégeiknek szükség esetén megfelelő instrukciókkal, tanácsokkal szolgálhassanak a biztonságos visszatéréshez.

A kép illusztráció!

Kövess minket Facebookon és légy interaktív!