Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Sóly Község Önkormányzatának Hivatalos Weboldala | Sóly.hu Facebook oldala / mindennap.soly | Rólunk írták Rólunk írták

Sóly Község

Testvér-települési programok és együttműködések

Tanévkezdési támogatás

Közszolgálati hír

Cím

A tanévkezdési támogatás feltételei...

TÁJÉKOZTATÓ

    Sóly Község Önkormányzata Képviselő-testületének a szociális ellátások helyi szabályairól szóló 4/2015. (11.27.) önkormányzati rendelete 15. §-a értelmében tanévkezdési támogatást nyújt

    - a településen életvitelszerűen élő, a tárgyév január 1. napján lakóhellyel rendelkező óvodába behatott, általános iskolás és középiskolás, valamint felsőoktatási intézmény nappali tagozatán tanulmányokat folytató hallgatóknak, akiknek a családjában az egy főre eső jövedelem az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének (jelenleg 28.500 Ft) kétszeresét (57.000 Ft) nem haladja meg.

    - A támogatás összegének kifizetése elölt az óvodába történő behatás tényét igazolni kell. Az általános és középiskolás tanulóknak iskolalátogatási igazolást, a felsőoktatásban nappali tagozaton tanulóknak hallgatói jogviszony-igazolást kell becsatolniuk, továbbá nyilatkozatot kell benyújtani arról, hogy a családban az egy före eső jövedelem az (1) bekezdésben meghatározott összeget nem haladja meg.

    A tanévkezdési támogatás iránti kérelem mellé csatolni kell a nevelési, oktatási intézmény 201812019. évre kiállított igazolását a nappali oktatás munkarendje szerint fennálló tanulói jogviszonyról, továbbá a kérelmező és vele közös háztartásban élő(k) elözö havi (benyújtás előtti hónap) jövedelemigazolását.

    A támogatás iránti kérelem a Hajmáskéri Közös Önkormányzati Hivatalnál (8192 Hajmáskéi, Kossuth L. u. 31.) nyújtható be az erre a célra rendszeresített formanyomtatványon 2018. október 1-jéig.

    Sóly, 2018. augusztus 1.

Kaptur József
polgármester

Kövess minket Facebookon és légy interaktív!