Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Sóly Község Önkormányzatának Hivatalos Weboldala | Sóly.hu Facebook oldala / mindennap.soly | Rólunk írták Rólunk írták

Sóly Község

Testvér-települési programok és együttműködések

Hat nap alatt öt motoros baleset hét sérült

Hatósági hír

A szezon kezdetére jellemző gyakorlatlanság és az ezt figyelmen kívül hagyó kockázatvállalás már áprilisban számos bukáshoz és ezek eredményeként különböző fokú sérülésekhez vezetett.

A motorkerékpárok szerelmesei nem vártak a kánikulára, ahogy megenyhült az idő és felszáradt az aszfalt, kirajzottak, elsősorban a 82-es számú főút cseszneki szakaszának izgalmát keresve. A szezon kezdetére jellemző gyakorlatlanság és az ezt figyelmen kívül hagyó kockázatvállalás már áprilisban számos bukáshoz és ezek eredményeként különböző fokú sérülésekhez vezetett. Ezek bár egytől-egyig elkerülhetők lettek volna, sajnos megfeleltek a „papírformának”.
Azóta két hónap telt el és immár a második hullámát kellett megtapasztalnunk a motoros baleseteknek. Szeretnénk remélni, nem szükségszerű, hogy a bukások folytatódjanak.

A Veszprémi Rendőrkapitányság illetékességi területén 2017. június 7. és június 12. közötti időszakban az alábbi személyi sérüléssel járó motoros balesetek történtek:

A baleset időpontja

Helyszín

A sérült

A sérülés foka

kora

neme

2017.06.07.

13.20

7302-es sz. út

49

férfi

könnyű

2017.06.10.

12.40

82-es sz. főút

39

férfi

könnyű

 

 

 

17

könnyű

2017.06.10.

16.00

82-es sz. főút

49

férfi

könnyű

2017.06.11.

12.50

82-es sz. főút

23

férfi

súlyos

 

 

 

23

könnyű

2017.06.12.

17.45

82-es sz. főút

30

könnyű

Valamennyi balesetben csak egy jármű volt érintett – a motoros – és mindegyiknek a hátterében az elsődleges adatok szerint a relatív gyorshajtás állt, azaz olyan sebességet választottak a balesetet szenvedettek, amely az út vonalvezetésére vagy az útviszonyokra figyelemmel nem volt biztonságos. Mint látható, két esetben utasa is volt a motorosnak, akik szintén megsérültek. Viszonylag egységesek az időpontok is, valamennyi baleset a délutáni órákban történt. Az egyetlen pozitívum, hogy az elszenvedett sérülések – egy fő kivételével – 8 napon belül gyógyulóak voltak. Ez azonban sokszor már csak a szerencsén múlik. Mivel a motorkerékpáros az egyik legsérülékenyebb résztvevője a közúti közlekedésnek, minden bukás óriási kockázatot rejt magában az emberi élet és testi épség tekintetében. Megítélésünk szerint a fentiek további kommentárt nem igényelnek. Kérjük motorkerékpárral közlekedő olvasóinkat, hogy okuljanak az elbukottak hibáiból, érjenek mindig épségben célhoz!

A kép illusztráció!

Kövess minket Facebookon és légy interaktív!